02-10-12

Ik leef tussen de bergen...

'Tussen de bergen...' zo omschrijf ik tegenwoordig alle klusjes, karweien, huishoudtaken, bezigheden... die ik eens moet aanpakken.

Ik heb bij voorbeeld bergen was, vuile en propere! Ik heb zelfs bergen geplooide was in wasmanden liggen! Heuveltjes strijk, want ik leg graag de soorten bij mekaar (t-shirts, hemden, jeans, zakdoeken, kussenslopen...)
Ik heb ook bergen afwas, stof, vuil, hondenhaar; bergen papier, zijnde documenten die eens moeten geklasseerd worden, maar ook informatie over gezonde voeding, basen-zuren diëten, voedingssupplementen die ik eens wil doornemen.
Er zijn ook bergen boeken, die ik nog zou willen lezen: bergen boeken die ik hier liggen heb, maar evengoed lijstjes met boeken die ik nog zou willen (lezen).
Ik heb ook bergen textiel liggen: verstelwerk, maar ook lappen stof, zonder bestemming; lappen stof in een boek bij één of ander 'model'; verknipte lappen stof met de patronen er nog aan; kleren die halverwege gemaakt zijn (waarom de haast... ik kan er toch niet meer in).
Eventjes in gedachten door het huis dwalen... Ik heb ook nog een berg legpuzzels liggen... De berg bloem die ik liggen had van toen ik nog alles zelf bakte (brood, muffins, donuts, cupcakes...) is ondertussen in de vuilbak geland, wegens een mottenplaag uit het vogelvoer voor mijn duifjes...

Tot nu toe heb ik allemaal zichtbare bergen opgenoemd, maar ik heb er ook nog een hoop abstracte: bergen creatieve ideeën voor de tuin, het huis, de keuken,...: ik wil koken, bakken, kleren ontwerpen & maken en quilten, opnieuw piano spelen, voederhuisjes & nestkastjes ontwerpen en in mekaar knutselen, mozaïeken maken, de ramen schilderen, fotokaders ontwerpen en meubeltjes; mijn oude Engelse fiets restaureren en die antieken tafels en een paar oude kasten nieuw leven inblazen... Ik wil gaan joggen en zwemmen en tai chi leren, opnieuw met mijn hondenmeisjes gaan wandelen... Yakke's hondenkar ontwerpen; de kruidentuin en mijn kleine Provence onderhouden.

En als ik daar weer allemaal toe in staat ben, wil ik opnieuw gaan werken!


Vóór ik dit blogje begon te schrijven ben ik eens aan het bladeren geweest tussen oude krabbels (blogjes, FB notities, dagboeken...) en het onderwerp komt wel vaker terug de afgelopen jaren. Toen ik tot dat besef kwam, schrok ik wel eventjes, want het lijkt wel of ik ter plaatse blijven trappelen ben!

Nee! Ik maak wel degelijk vooruitgang: vroeger waren het lijstjes, geen bergen... en die beperkten zich tot het huishouden die er de meerendeel van de tijd bij inschoot en nog steeds inschiet. Er was frustratie en schuldgevoel, omdat ik zelfs dat niet meer voor mijn rekening kon nemen.
Toen ik de vorige keer in een blogje een opsomming maakte, had ik al 'foert' leren zeggen en was het schuld gevoel zo goed als weggeëbt 'ik kan niet meer dan mijn best doen!'.

En nu, nu durf ik zelfs al eens mezelf op de eerste plaats zetten 'ik moet doen, wat voor mij goed is; ik moet mezelf graag zien en in de eerste plaats voor mijn eigen zorgen'. Als ik al eens een goed moment heb, dan durf ik al eens iets voor mezelf te doen en niet meteen als een furie in het huishouden te duiken.

Ik zie mijn bergen... en laat ze los! Mindfulness is wellicht één van de beste dingen die ik afgelopen jaren geleerd heb... en gelukkig heb ik nog steeds mijn gevoel voor humor en mijn levendige fantasie!

Wie weet... misschien begin ik binnenkort wel te jodelenKnipogen 

 

Hoe zei ik dat ook alweer...

Sahha!

17:06 Gepost door AvalonLuna in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

En toch vind ik bergen plannen en bergen vooruitzichten nog altijd beter dan een opgeruimd huis en een leeg leven! Begin alvast het jodelen maar te oefenen!

Gepost door: christa | 07-10-12

De commentaren zijn gesloten.