05-03-12

Winterslaap

Na een redelijk goeie nacht, was ik iets na achten zodanig wakker dat ik zelfs aan het overwegen was om al op te staan... Meestal kom ik niet voor 9 mijn bed uit.

Ik ben dus echt opgestaan... zag ineens iets verdachts aan de Velux... 'hum, dit kan toch niet waar zijn?' Ik keek onmiddellijk naar de andere kant van het huis en zag door de ramen... dat het aan het sneeuwen was!!!!!!

SNEEUW Verstomd SNEEUW g...v...d... !!!!!!!!!

'Als alles weer groen is en de zon schijnt, moet je me maar komen wekken. Ik ga in winterslaap!!!!!' heb ik aan mijn man gezegd en ik ben mijn bed weer in gedoken.

Pfffffff, dit hou je nu toch niet voor mogelijk! Eergisteren was het weer nog zalig: de vogeltjes floten, de zon gaf al wat warmte af. Wij hebben zaterdag al wat 'winterlucht' buiten gelaten door het schuifraam een half uurtje open te zetten. Een briesje speelde met de bamboemobile die mijn lieve buurvrouw uit Bali had meegebracht... De lente stond voor de deur... dacht ik!

En vandaag was het weer winter... Om kwart vóór elf ben ik wakker geworden van de sneeuw die van de rolluik van het dakraam schoof... BLA! Tot zover mijn winterslaap.

Voor de rest van de dag heeft het hier goed geregend en de sneeuw is tot in de vooravond blijven liggen. Dat zijn zo van die dagen die ik kan missen als de pest hé. Ik word daar echt niet vrolijk van! Ik zeg vaak dat ik op zonne energie werk, maar zoals ik mij voel... ik zou het haast zelf gaan geloven.

Ik neem al een paar dagen extra voedingssupplement en vandaag is dat toch beginnen te lonen: ik heb hier beneden gestofzuigd en daarenboven nog avondeten op tafel getoverd: Griekse balletjes met rijst (een Colruyt-receptje; voor de eerste keer klaar gemaakt en goed gekeurd). Voor een fibro'ke gelijk ik is dat een hele prestatie: schouderklopje aan mezelf!

Ons Yakke (Alaskan Malamute van 9 maanden) heeft een nieuwe bezigheid: boven aan de trap liggen en nu zit die mij hier al heel de tijd 'naar bed te kijken': ze komt naast mij zitten, port en loopt dan naar de gangdeur. Bij mijn man doet ze net hetzelfde, want die werkt 's avonds nog een paar uurtjes op bureau (boven)... Ik denk dat het tijd is om mijn winterslaap te gaan verder zetten. Ons Ro (Ierse Setter van 8 jaar) vindt dat een fantastisch idee en staat al te trappelen om bij Vrouwke op bed een dutje te doen...

Sahha.

21:38 Gepost door AvalonLuna in gezondheid | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.