28-10-10

Gezond leven is...

duur.  Daar wilde ik het over hebben, maar er is nog meer : Ik las vandaag een artikel 'gezond leven is niet lastig' maar dat is het wel !

Soms heb je van die dagen dat 'opstaan' met al je energie al gaan lopen is... en toch krijg je ergens tijdens de dag honger... en dan maak je geen gezonde maaltijd klaar, dan grijp je gewoon naar een boterham of iets kant en klaar om op te warmen; dat is, als je al boodschappen hebt kunnen doen.

Ik kan ook niet zomaar effe snel op boodschappen : te voet of met de fiets durf ik mij echt niet in het verkeer te begeven; er is veel te veel lawaai en dan haalt mijn evenwichtsorgaan grappen met mij uit (niet grappig !).  Om met de auto de baan op te gaan, moet ik al een goeie dag hebben, want anders ben ik zelf ook een gevaar op de weg.

En dan heb ik een goeie dag en ga ik boodschappen doen : van zeulen met boodschappentassen (verse groenten & fruit wegen zwaar) krijg ik zere knoken.  Tegenwoordig neem ik mijn boodschappentrolley mee, maar het is geen sinecure om die in en uit de auto te laden.  Voor de andere boodschappen hebben we een goeie oplossing : ik bestel alles via het internet en 't B'sje gaat die op het afgesproken uur afhalen.

Help me straks herinneren dat ik het lijstje nog moet doorsturen voor morgen, wil je ?

Ik wissel verse groenten af met diepvriesgroenten, want soms willen mijn handen al niet meer meewerken na het schillen van de aardappelen.  Ik denk soms terug aan mijn meme die er tot op late leeftijd kon van genieten om mee te helpen met het snijden van groenten; voor mij is dat nu al een heel karwij, maar daar mag ik niet te lang bij stilstaan...  Ik heb een fantastische keukenrobot & blender van KitchenAid, die alsmaar meer lastige taken van mij overnemen.

Maar daar wilde ik het eigenlijk niet over hebben; bovenstaande is er alleen gekomen door dat artikel dat ik gelezen heb en die in het oog springende titel.

Ik wilde het hebben over 'gezond leven is duur'... maar eigenlijk moet ik zeggen : gezond worden is duur.  Gezonde voeding alleen is voor mij niet voldoende; ik heb ook een paar medicijnen nodig en vooral heel veel voedingssupplementen en die zijn heel duur. 

Moest ik er alleen voor staan, dan zou ik het niet kunnen.  Ik mag me gelukkig prijzen met een begripvolle partner, die altijd voor me klaar staat en me steunt; ik heb het hier niet alleen over financiële steun, maar een partner met een inkomen, maakt het leven net een beetje makkelijker.  Uiteindelijk wordt heel je relatie zwaar op de proef gesteld. 

Ik hoop dat ik alsnog beter word en uiteindelijk ook weer mijn plaats in de maatschappij kan innemen en mijn steentje kan bijdragen in onze relatie.  Want heel af en toe, steekt het schuldgevoel weer de kop op.  Maar ondertussen neem ik alle dagen mijn vitamientjes; ik stel prioriteiten en probeer het beste te halen uit mijn beetje energie.  Soms heb ik een keer een dipje... dan schrijf ik dat van me af in mijn blogje en kan ik er weer tegenaan !

Sahha.

17:14 Gepost door AvalonLuna in gezondheid | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.