25-10-10

Een uitstapje : altijd weloverwogen.

Gisteren zijn we naar Interieur 2010 geweest : we hebben leuke dingen gezien en alweer een paar ideeën opgedaan voor ons eigen interieur !

Tegen dat we alle hallen doorgegaan waren, voelde ik me alsmaar slechter worden; het was eigenlijk zo erg dat ik op een bepaald moment gezegd heb 'ik wil hier weg en wel nu onmiddellijk'.  Mijn coördinatie was niet echt meer wat het moest zijn en ik had er dan ook geen idee meer van waar de uitgang zich bevond.  't B'sje had gelukkig de kortste weg naar buiten gevonden, anders was ik -denk ik- echt beginnen janken... 

De buitenlucht deed goed, dat weet ik nog wel, maar hoe ik precies aan de auto geraakt ben, daar heb ik geen idee meer van : mijn nek, schouders, rug, heupen, knieën voelden verschrikkelijk.  Alles deed gewoon vreselijk veel pijn en ik had ook een barstende koppijn... van het lawaai in de Xpo en waarschijnlijk ook van sirenes & alarmen eerder op de middag.

De Xpo van Kortrijk ligt nabij de brandweerkazerne en net toen wij ons te voet naar de Hallen begaven, moesten de hulpdiensten uitrukken.  Kort na mekaar zijn ons -ik denk- 5 wagens voorbij gereden met zwaailichten & sirenes; ik had ze al horen aankomen, maar ze kwamen te snel om mijn oordoppen nog te pakken, dus heb ik nog snel mijn oren afgeschermd met mijn handen (en mijn vingers in mijn oren).  Ik heb heel wat blikken van onbegrip gezien... Zalig de armen van geest !

Amper 5 minuten later, stonden we aan te schuiven aan de ingang, toen plots een gierend alarm afging : 2 kl*** dames die al tateren niet beter hadden gevonden dan de nooduitgang te openen en dan met een onnozele blik rondkeken van 'oeps, zijn wij dat ?  oei, is dan hier de uitgang niet ?'  De... euh... 'heshjittn' (in het Nederlands vertaald zijn dat 'grasgeiten', maar dat wil helemaal niet zeggen dat ik iets tegen die beestjes heb, integendeel : moesten we ook op de buiten kunnen gaan wonen en we voldoende plaats hebben, dan zouden we zeker boerderijdieren houden en ook geitjes; maar goed... ik ben serieus aan het afdwalen nu).  Waar was ik ook weer... o ja, bij die 'heshjittn'.  Ook velen rondom mij vonden het wel leuk, want de helft van de mensen naar wie ik gekeken heb, stonden te grinniken, terwijl ik daar weer met mijn vingers in mijn oren stond... verstijfd van het schrikken.  Datzelfde onbegrip ook zoals eerder buiten met die sirenes.

Bwa !  Ik heb dan maar redelijk luid gezegd 'als jullie morgen met een 'tuut' in jullie hoofd wakker worden, denk dan nog 'ns aan dit moment terug; het lachen zal jullie gauw vergaan'.

Vorig jaar leek er een zekere bewustwording te zijn, maar nu lijkt dat alles weer ver weg.

Enerzijds lees ik vandaag in het nieuws dat er oordopjes verdeeld worden op festivals en in een ander artikel gaat het dan weer over de dodehoekspiegel van de vrachtwagens en hoe ze van plan zijn om met geluidsimpulsen de zwakke weggebruiker te waarschuwen...  En dan vragen ze zich af hoe het komt dat iemand met hyperacusis fonofoob wordt ?!

Geluidsimpulsen... het idee aan zo'n lawaai doet me al begin knarsen en dat is dan weer heel slecht voor mijn tinnitus.

Enfin, terug naar gisteren nu : ik kon aan niet veel anders meer denken dan aan een warm bad en dan snel gaan slapen.  Na een deugddoend warm bad is er uiteindelijk ook nog een portie spierolie aan te pas gekomen, want na een paar uur (min of meer) slapen, kreeg ik plots een ferme spierkramp van in mijn heup tot aan mijn kuit.  Het is gelukkig redelijk snel overgegaan en ook niet meer teruggekomen.  Vandaag ben ik stijf, 'tuut' is overduidelijk van de partij en ik ben weer goeie vriendjes met mijn infraroodlamp.

Interieur versus tinnitus/hyperacusis/fybromyalgie  1 - 1.

Hopelijk recupereer ik goed, want volgende week staat er al een nieuw duel gepland : we geen zondag naar de Boekenbeurs in Antwerpen, want de grote dag van 'dizzy me' wil ik niet missen !

En nu maar snel naar mijn warme nestje...

Sahha.

22:49 Gepost door AvalonLuna in gezondheid | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.