10-10-10

inspanning, spanning, ontspanning...

Het weer is zalig... Indian summer op zijn best !  Het is ideaal weer voor mijn zere knoken/spieren/lichaam, voor het opladen van de batterijen en voor een goed gemoed !

Nadat ik vorige week de kruidentuin onder handen heb genomen (en dat natuurlijk heel de week heb moeten bekopen), ben ik gisteren met het terras bezig geweest.  Het leek wel een déjà vû, want ieder voor- en najaar is het datzelfde saaie werkje : de reserve bloempotten afkuisen... Omdat alles gewoon op 't terras gestapeld staat, zijn potten (als je ze rechtzet) of hun boorden (als je ze omgekeerd stapelt) vergaarbakken voor stof, hondenhaar, restjes vogelvoer & huisjesslakken en hun euh... overschotjes.  Ieder jaar weer datzelfde gedoe : onder de tafel, op het planterek, onder de oversteken... eender hoe ik ze ook zet.  Ik heb zodanig geschrobt dat ik gisterenavond blaren op mijn vingers had... Goed bezig geweest dus !

De oplossing is ons strandhuisje... Ik heb een ontwerp en 't B'sje zal het maken : een mooi 'strandhuisje' om alle bloempotten & tuingerief netjes in op te bergen.

Ikke 'wanneer denk je dat strandhuisje te kunnen maken ?'  B'sje : 'Ja, ik heb er ook al eens aan gedacht'

Onbeslist

Gisterenavond heb ik genoten van een lekker warm bad met spierontspannende olie, maar het heeft niet mogen zijn.  Mijn handen, nek & schouders zijn enorm stram.  Ik zou graag nog wat verder werken buiten, maar meer dan wat zonnen zit er precies niet in vandaag.  Ik strompel hier rond in huis en sta wat rond te kijken op 't terras, maar ik ben precies geboeid, met zware gewichten die aan mijn ledematen hangen.  De tijd dat ik mij  daar aan ergerde is al lang voorbij, maar leuk is anders.

Doordat ik nu al een tijdje magnesium & kinine neem, zijn de spierkrampen zo goed als onder controle... zolang ik mij maar niet 'ns goed wil uitrekken.  Door de kinine & de magnesium, gaat mijn tinnitus wel danig in overdrive, maar ja... het leven bestaat uit keuzes maken hé.

Na de inspanning, probeer je door ontspanning de spanning kwijt te geraken en dan is het spannend uitkijken wanneer je weer klaar bent voor een volgende inspanning.

Op zo'n momenten vind je mij op een Facebook boerderij : ik kan niet vooruit en om toch maar niet te gaan piekeren dat ik zoveel werk rondom mij zie en mij nutteloos begin te voelen, zet ik mijn verstand op nul en word ik cyberboer.  Als ik ooit weer voldoende energie bij mekaar kan sprokkelen, wil ik weer gaan joggen.  Ik hou ook van Tai Chi, maar ik ken maar de eerste 7 bewegingen... Ik ben begonnen met zelfstudie, maar op een bepaald moment wist ik niet waar naartoe met één been.  Ik heb mij dan ingeschreven voor een beginnerscursus, maar dat heb ik niet kunnen volhouden van het omgevingslawaai : tegelijk met de Tai Chi les was er buiten voetbaltraining... geregeld kwam een bal tegen de grote ramen aangevlogen, met als gevolg dat ik telkens tegen dek ging, of het scheelde niet veel.  In de zaal ernaast was er basketbaltraining en ook daar maakten ze te veel lawaai... 'Muggezifter' hoor ik jullie al denken, maar voor iemand met hyperacusis zijn dat grote struikelblokken.  Want ook na de les blijven de gevolgen nog een tijdje nagalmen : je hoofd is net een klankkast; alle lawaai van de afgelopen uren blijft nog een tijdje in je hoofd echoën en dat doet rare dingen met een mens zijn evenwichtsorgaan.  Geloof me : op zo'n momenten rijd je best niet met de wagen... Blijven slapen in de wagen na de les tot het 'beeld weer stilstaat', is natuurlijk ook een optie.

Als iemand mij een goede DVD weet met de volledige Tai Chi beweging in uitgelegd : contacteer me.  Ondertussen ben ik dus cyberboer.

Ik moet gaan nu, want ik zie dat mijn oogst klaar is Farmville !

Sahha.

17:15 Gepost door AvalonLuna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.