14-10-09

Pffff...

Ik was zonet een nietszeggende notitie begonnen met de titel 'saai'...

Ik sla die op om snel iets anders te doen en nu is die verdwenen...

Had ik net 3 regels geschreven om te zeggen dat ik geen inspiratie heb en dan verdwijnen die nog ook !

't Zal zijn dat het te saai was om te publiceren zeker ?

Tja, voor de rest moet ik jullie ook teleurstellen, want ik weet echt niet waarover ik het nu 'ns een keer zou kunnen hebben...

Wie onderwerpen wil aan bod zien komen, mag mij dat altijd laten weten... als je liever hebt dat ik er mee ophoudt, zeg het mij dan ook !

Ik had vandaag een student journalistiek op bezoek die mij wilde interviewen over T & H; omdat ie zelf T heeft en het een actueel thema is...  Het wordt nergens gepubliceerd, maar enfin... er denkt toch weer iemand over na !

Ik merk wel verschillen sedert het onderwerp regelmatig in de media gekomen is...  De mensen kijken me niet meer zo dom aan, als ze me met mijn oordopjes bezig zien en in mijn omgeving krijg ik vaker te horen dat ze zich wat vaker beschermen tegen lawaai en hun mp3 speler en ipod niet meer zo luid zetten.

Als er in België nu nog wat geld vrijkomt voor onderzoek, dan zullen wij er in de toekomst misschien allemaal wat plezier aan beleven.

En nu moet ik gaan, want 't B'sje is net thuisgekomen (yep, kweetet... hopeloos laat) en we gaan eten.

Sahha.

21:10 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: tinnitus hyperacusis |  Facebook |

08-10-09

Er gebeuren rare dingen...

Nee... ik zal geen liedje van Urbanus beginnen zingen !

En toch gebeuren er rare dingen... Dat kan nu toch geen toeval zijn : iedereen die ik ken met T & H heeft momenteel extra last !

We zijn ziek, (over)vermoeid, T gaat in overdrive...

Dat kan nu toch geen toeval zijn !

Is het de regen... het klimaat... najaarsmoeheid...

Aan al mijn lotgenoten : laat je niet gaan... ook dit zal wel weer voorbij gaan !

Ik loop er echt ambetant bij... dat moet toch een oorzaak hebben.
Enfin... 't is raar.

Vandaag hebben mijn madammen er een zus bijgekregen : ze heet Ngetal ('riet') en ze is 1m80 met haar hoed op. Ze is alleen graatmager en zal daarom flink moeten eten de komende tijd... of wel vullen we ze op met mousse. We zullen zien hoe meegaand ze is.

En meer heb ik daar niet aan toe te voegen... Tot morgen !

Sahha.

23:03 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: tinnitus, hyperacusis |  Facebook |

07-10-09

Off day

Kort kattebelletje...

Ik heb afgelopen nacht haast niet geslapen... ik voelde een steek in mijn lies; 'k weet niet precies wat het was, maar ik kon op geen enkele manier goed liggen.

Tegen halverwege de voormiddag ben ik dan ook nog 'ns misselijk geworden.

Ik ben opgestaan om mijn meisjes eten te geven en buiten te laten en ben dan terug gekropen.

Pas in de late namiddag was het helemaal over.

Ik weet niet wat het geweest is... mijn appendix... dan zal het wel terugkeren zeker ?
Een collega van 't B'sje had een tip : om te weten of het je appendix is moet je van een stoel springen...

Heu... watte... ?

Misschien toch beter om de dokter er bij te halen de volgende keer.

Morgen staat een afspraak bij de kapster gepland... mijn haar zal wel weer mooi gekleurd, geknipt en gebrusht zijn, maar tegelijk kom ik weer gelijk een wrak thuis.

(zucht)

't B'sje heeft nieuw speelgoed... zijn nieuwe gsm is vandaag geleverd (Nokia 5800) en als ik 'taal' wil vanavond, moet ik dat via een sms'je doen... 't is er eentje met een touch screen en dat vraagt nogal wat oefening.

(zucht)

Sahha.

21:52 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: appendix |  Facebook |

06-10-09

Autoloos

DSCN0595Zondagavond staan hier traditioneel de mannen in voor het avondeten... en ze zijn -voor de verandering- pitta gaan halen... ;-)

't B'sje belt plots op en zegt 'kom eens alletwee helpen duwen'... De Pickup was hier vanachter in 't straatje in panne gevallen... dus hebben we de Van buiten gereden en de Pickup binnen geduwd... De oldtimer stond er achter, dus was ik autoloos !

Gisteren kregen we nieuws van de garage dat we de auto niet zelf zouden kunnen herstellen en deze dus bij hen (in Gent) zou moeten geraken.
Vandaag heb ik de reisbijstandsverzekering gebeld en een uurtje later was de depanneur er al... Ik moest bijsturen om de auto op de camion te krijgen en ik kan je verzekeren... een servo is alleen maar interessant wanneer de motor draait !

Vanavond zijn we de Pickup alweer mogen gaan ophalen...

Mijn autoloze dagen zitten er op... vanaf morgen ben ik weer een vrij mens !

Sahha.

22:57 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-10-09

Het verhaal achter mijn madammen...

Ik voel mij thuis in de wicca religie en ben al jaaaaaren in het bezit van een bezem... Vandaar mijn liefde voor heksen zeker ?
Wanneer ik mijn eerste heks gekocht heb weet ik niet meer, noch wie de eerste was... Ik heb ze vanavond 'ns allemaal goed bekeken en ik weet het niet meer, echt niet !

Morgaine ('vrouwe van Avalon') moet één van de eerste geweest zijn; zij hangt jaar in jaar uit in huis. Alle andere proberen het zo lang mogelijk uit te houden in huis, maar vliegen toch telkens weer voor een paar maanden naar boven; gezellig samen op een rek... in plastiek gewikkeld, maar hun hoofd laat ik altijd bloot (zie dat er eentje stikt !).

Irene ('vrede') hebben we gekocht in Duitsland in een winkeltje in Bad Munster midden in de zomer, toen we tussen 2 meetings van een paar dagen vakantie genoten.

Aileen ('licht') heb ik in de Colruyt gekocht; tijdens de weken vóór Halloween had ik al een oogje op haar, maar ik vond haar veel te duur... Ik heb gewacht tot 2 november en toen stond alles afgeprijsd... Ik ben met het laatste exemplaar gaan lopen !

Moya ('groot') heb ik van 't B'sje gekregen... Hij was met mijn auto boodschappen gaan doen (raar !) en toen vroeg ie mij of ik de auto wilde binnen zetten (nog raarder !) en nadat ik de auto gestart had en in mijn achteruitkijkspiegel keek, schrok ik me rot, want daar stond Moya... met haar 1m60 recht in mijn auto en mij te bezien in de spiegel !

Mary (omdat ze mij aan Mary Poppins doet denken) komt uit Schilde en door haar heb ik vorig jaar een bod gedaan op een lot heksen die te koop waren aangeboden op Kapaza.

Ambrosia ('spijs der Goden') heb ik vorig jaar in de Carrefour gekocht... Ik heb heel dat rek omgekeerd om er eentje te vinden waarvan de handjes nog mooi verpakt waren en toen ik thuis kwam, had ze toch 3 vingers afgebroken (lang leve secondenlijm !); ze houdt sedertdien wacht op de whiskybar en verwittigd mij als 't B'sje de kast wil opendoen ;-)

Effe rondkijken... zijn er nog verhalen ?
O ja...

Bebhinn ('muzikale vrouw') flirt graag met 't B'sje. Er was (?!) een adaptor bij die lichtjes deed branden en er voor zorgde dat ze kon lachen... Het on/off knopje zit onderaan haar romp en om daar aan te geraken moet je haar rok optillen. Ik kan dat doen zonder problemen... Ik liet ze echter altijd aan staan tot 't B'sje ging slapen en die moest nog maar in de buurt van haar rokken komen of ze begon al te giechelen... Dat hoorde ik dan tot boven : iedere avond van 't zelfde ! Sedert vorig jaar is haar adaptor op mysterieuze wijze verdwenen...

Mammelies (naar het personnage uit 'Fabian van Fallada') en Noita ('heks') hebben we dan weer gekocht op de Gentse Feesten.

Merlijn & Viviane (uit 'Nevelen van Avalon') is een dansend paar en die hebben we gekocht op meeting.

Naglfari ('donkerte') is dan weer het resultaat van een heksejacht vorig jaar in Oostende, samen met Jenny.

Ik hoop nu maar dat de andere 80 madammen ook hun verhaal niet willen vertellen.

Sahha.

22:02 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: heks, wicca |  Facebook |

04-10-09

Ik ben niet verslaafd !

Vandaag ben ik opgestaan en ik wist het direct : vandaag zou een goeie dag worden !

Ik heb de was gesorteerd (vorige weekend niet gewassen... wegens niet thuis) en 't B'sje heeft alle wasmanden naar beneden gebracht.

Ik heb alles afgestoft in huis en gestofzuigd; de ramen vooraan zijn gekuist en de gordijnen en overgordijnen zijn gewassen...  De salon(zetels) zijn helemaal gestofzuigd... tot de onderkant toe.

Ik had mijn madammen opdracht gegeven zich op te stellen in 2 rijen om zo gemakkelijk te kunnen naar beneden komen... ik zou ze dan nog enkel hun plaats moeten wijzen... maar 't was te verwachten : ze staakten !
't B'sje heeft dan het initiatief genomen en ze zelf allemaal naar beneden gebracht... Dankustijfstrafwel !

Alle staande heksen hebben al een plaatsje gekregen... De 'hangers' nog niet... Ik wil eerst nog de ramen lappen in de keuken... Maar vandaag niet meer !

Er is nog veel plaats over op de kasten; er kunnen gerust nog een aantal madammen bij... ;-)

Tussendoor regelmatig gepauzeerd en wat afleiding gezocht op Facebook...
Er was zelfs ruimte voor een streepje muziek : Rock4... en ik heb lekker meegezongen !

En toch heb ik weer overdreven... denk ik... : ik heb barstende hoofdpijn en verschrikkelijk veel pijn aan mijn nek; er is iets in mijn rug geschoten en het interieur passeert soms voor mijn ogen (of zijn mijn heksen nu aan het rondvliegen ?)

Deze namiddag ging plots de bel; 't B'sje ging open doen; hij komt terug binnen en zegt 'het was van de KSA, ze moesten een liedje zingen in ruil voor een stuk fruit en ik heb gezegd dat we geen fruit in huis hadden'

'Maar B'sje toch... roep die kinderen onmiddellijk terug... van zodra ik de krieken geoogst heb op Farmtown, krijgen ze een volledig bakje !'

Neen... ik ben niet verslaafd !

Sahha.

22:21 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |