02-10-12

Ik leef tussen de bergen...

'Tussen de bergen...' zo omschrijf ik tegenwoordig alle klusjes, karweien, huishoudtaken, bezigheden... die ik eens moet aanpakken.

Ik heb bij voorbeeld bergen was, vuile en propere! Ik heb zelfs bergen geplooide was in wasmanden liggen! Heuveltjes strijk, want ik leg graag de soorten bij mekaar (t-shirts, hemden, jeans, zakdoeken, kussenslopen...)
Ik heb ook bergen afwas, stof, vuil, hondenhaar; bergen papier, zijnde documenten die eens moeten geklasseerd worden, maar ook informatie over gezonde voeding, basen-zuren diëten, voedingssupplementen die ik eens wil doornemen.
Er zijn ook bergen boeken, die ik nog zou willen lezen: bergen boeken die ik hier liggen heb, maar evengoed lijstjes met boeken die ik nog zou willen (lezen).
Ik heb ook bergen textiel liggen: verstelwerk, maar ook lappen stof, zonder bestemming; lappen stof in een boek bij één of ander 'model'; verknipte lappen stof met de patronen er nog aan; kleren die halverwege gemaakt zijn (waarom de haast... ik kan er toch niet meer in).
Eventjes in gedachten door het huis dwalen... Ik heb ook nog een berg legpuzzels liggen... De berg bloem die ik liggen had van toen ik nog alles zelf bakte (brood, muffins, donuts, cupcakes...) is ondertussen in de vuilbak geland, wegens een mottenplaag uit het vogelvoer voor mijn duifjes...

Tot nu toe heb ik allemaal zichtbare bergen opgenoemd, maar ik heb er ook nog een hoop abstracte: bergen creatieve ideeën voor de tuin, het huis, de keuken,...: ik wil koken, bakken, kleren ontwerpen & maken en quilten, opnieuw piano spelen, voederhuisjes & nestkastjes ontwerpen en in mekaar knutselen, mozaïeken maken, de ramen schilderen, fotokaders ontwerpen en meubeltjes; mijn oude Engelse fiets restaureren en die antieken tafels en een paar oude kasten nieuw leven inblazen... Ik wil gaan joggen en zwemmen en tai chi leren, opnieuw met mijn hondenmeisjes gaan wandelen... Yakke's hondenkar ontwerpen; de kruidentuin en mijn kleine Provence onderhouden.

En als ik daar weer allemaal toe in staat ben, wil ik opnieuw gaan werken!


Vóór ik dit blogje begon te schrijven ben ik eens aan het bladeren geweest tussen oude krabbels (blogjes, FB notities, dagboeken...) en het onderwerp komt wel vaker terug de afgelopen jaren. Toen ik tot dat besef kwam, schrok ik wel eventjes, want het lijkt wel of ik ter plaatse blijven trappelen ben!

Nee! Ik maak wel degelijk vooruitgang: vroeger waren het lijstjes, geen bergen... en die beperkten zich tot het huishouden die er de meerendeel van de tijd bij inschoot en nog steeds inschiet. Er was frustratie en schuldgevoel, omdat ik zelfs dat niet meer voor mijn rekening kon nemen.
Toen ik de vorige keer in een blogje een opsomming maakte, had ik al 'foert' leren zeggen en was het schuld gevoel zo goed als weggeëbt 'ik kan niet meer dan mijn best doen!'.

En nu, nu durf ik zelfs al eens mezelf op de eerste plaats zetten 'ik moet doen, wat voor mij goed is; ik moet mezelf graag zien en in de eerste plaats voor mijn eigen zorgen'. Als ik al eens een goed moment heb, dan durf ik al eens iets voor mezelf te doen en niet meteen als een furie in het huishouden te duiken.

Ik zie mijn bergen... en laat ze los! Mindfulness is wellicht één van de beste dingen die ik afgelopen jaren geleerd heb... en gelukkig heb ik nog steeds mijn gevoel voor humor en mijn levendige fantasie!

Wie weet... misschien begin ik binnenkort wel te jodelenKnipogen 

 

Hoe zei ik dat ook alweer...

Sahha!

17:06 Gepost door AvalonLuna in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-10-10

Moe maar tevreden

Er zit iet deftig vast in mijn nek; 't is niet precies in mijn nek, enfin, het vertrekt onderaan mijn nek en loopt tot achter mijn schouderblad.  Het voelt als een spierkramp en dat zal het ook wel zijn... Waarschijnlijk van eerder in de week met mijn stoelen te zeulen toen ik gestofzuigd & gekuist heb.

Enfin, ik lig niet goed in bed, ik zit ook nergens goed, het is alleen een beetje draaglijk als ik rondloop.  Thuis heb ik het al snel allemaal gezien, dus ben ik vandaag tussen de vlagen door op stap geweest.  Ik ben er in geslaagd om niet uitgeregend te worden !  De zon is zelfs af en toe komen piepen en daar heb ik dan een paar keer kunnen van genieten; ook de wind deed deugd vandaag : heel mijn korte kapsel doorwaaid !  Mmmm, zalig gevoel vind ik dat !

Ik moest vandaag sowieso de deur uit om groenten te gaan kopen voor de komende dagen en zo ben ik ook snel effe gaan shoppen... het leuke aan het aangename koppelen heet zoiets of het... euh... tja... ik kan er niet opkomen (wie het weet, mag het me laten weten)... Wacht, ik weet het weer ('ik ga het zeggen Walter... breudreuster') : het nuttige aan het aangename koppelen is het zeker ?

In het voorjaar was ik al eens gaan shoppen voor een nieuwe wintervest, maar dan ben ik met een lederen vestje thuisgekomen; heel mooi, maar niet echt bestand tegen die tegenwoordig koude winters.  Vandaag heb ik een nieuwe poging ondernomen en ik ben met buit teruggekeerd : een nieuwe wintervest, een nieuwe jeans in mijn favoriete model en schoenen om hier thuis mee rond te sjokken.

Ik ben vandaag ook 2 keer in het Ring Shopping Center geweest... Neenee, ik was niets vergeten.  Ik moest naar ginder omdat daar voor mij de dichtst bijzijnde Belgacom winkel is, maar ik ben er de eerste keer niet geraakt.  Een boekenwinkel voorbij lopen, zonder 'ns te gaan rondsnuffelen vind ik ondenkbaar.  Laat ik nu net mijn auto parkeren aan de poort waar zich ook de Standaard Boekhandel zich bevindt.  Het nieuwste boek van Nigella (Lawson) stond er te pronken en daar kan ik al helemaal niet aan weerstaan.

Net toen ik met dit boek de winkel buitenstap, hoor ik de omroepster melden dat 'straks' het alarm zal afgaan, maar je gerust verder mag winkelen, omdat het slechts om testen gaat.  Onmiddellijk schiet mijn noodplan in werking : uit mijn handtas komen mijn gepersonaliseerde oordoppen en tegelijkertijd (ja, ik kan 2 dingen tegelijk doen) begeef ik mij al op een drafje naar de uitgang; bij iedere stap dacht ik 'help, alarm, ik moet rechtblijven, ik haal nooit op tijd de uitgang', maar ik was op tijd buiten en het was op dat moment dat die wind in mijn haar zoveel deugd deed.

Iedereen met hyperacusis reageert anders op lawaai en niet iedereen is gevoelig voor hetzelfde lawaai, maar ik denk dat alarmen, sirenes en zo van die dingen, voor alle hyperacusispatiënten een hel zijn.  In mijn geval werkt lawaai acuut op mijn evenwichtsorgaan, dus is het  mogelijk dat bij een plots alarm ik in een fractie van een seconde alles zie ronddraaien en dan gewoon pardoes omval.  'Goedkoop zat worden' noemde mijn vroegere omgeving in de customwereld dat altijd; er waren er zelfs die op meeting dat smoesje gebruikten bij hun vrouw, wanneer ze in feite te veel gedronken hadden... 't kwam door het lawaai op de dansvloer zeiden ze dan.

En zo komt het dat ik na de middag dan een 2de keer richting Shopping Center ben gereden, omdat ik nog steeds niet in die Belgacom winkel was geraakt.  Er was gelukkig geen wachtrij en het eerste wat ik aan dat meisje vroeg was 'die testen met dat alarm zijn toch wel al gedaan zekers ?'.

Een uitstap naar het Shopping, het centrum van Kortrijk, opnieuw het Shopping en de groenteboer is voor mij een enorme inspanning, vandaar dat het avondeten niets spectaculairs was (niet dat ik spectaculair kook, maar op een 'goeie' dag, bereid ik toch alles zelf) : vol au vent (kant en klaar uit een doos) aangevuld met champignons en frietjes.

Er was zonet nog, tijdens het schrijven van dit blogje, een mysterieuze aflevering van mijn privé soap 'de avonturen van Ro, een doodgewone Ierse Setter' : ik hoor van in de salon achter mij 'wroeten in de zetel, hondepoten die over de vloer schuiven, een bonk en nog meer hondepoten'... Ik sta op, doe het licht aan en zie : ons Ro met de staart tussen haar achterpoten, aan de andere kant Nora (één van mijn heksen) met hare smikkel op de grond en onze Chevy die verveelt ligt te kijken en 'ns met haar ogen draait en diep zucht.  Iedereen is Manuel en ze komen allemaal uit Barcelona, want niemand weet van iets.  Ik heb Nora recht geholpen en ben weer aan het bloggen.  Ik zucht ook, want ik zal wellicht nooit te weten komen wat er precies gebeurd is.

Waar was ik nu alweer gekomen... a ja... moe maar tevreden !

Sahha.

22:22 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hyperacusis |  Facebook |

17-01-10

Vandaag was een mooie dag !

Na al de sneeuw, de koude en de regen van de afgelopen weken was het vandaag een hele verademing om het zonnetje te zien schijnen.

Op het zuiden gericht en van achter glas -en dat hebben we hier naar hartelust- was het vandaag echt genieten.  Ik weet niet hoe jullie dat ervaren, maar ik word daar direct een ander mens van... Met het zonnetje erbij kan ik net een ietsje meer dan anders.

Dat is nog soms heel weinig, want vaak ben ik tot niet veel meer in staat dan gewoon opstaan, maar als de zon schijnt, dan gaat het gewoon beter.

Zonder morren heb ik alle was gedaan en tussendoor heb ik informatie verzameld over vitamines, mineralen, voeding en supplementen. 
Ik heb nu eventjes genoeg van artsen, specialisten, ongelovigen & blaaskaken (want die kom je massaal tegen in ziekenhuizen) en voel me sterk genoeg om mijn H, T & FM op mijn eigen manier aan te pakken.  Ik zal wel zien waar het me brengt, maar erger dan de afgelopen jaren kan ik het wellicht niet maken.

Ik heb het blogjes-schrijven gemist... er is zoveel gebeurd wat ik nog niet heb kunnen neerpennen en dat maakt me soms ambetant.
Maar er komen ook nog weer zoveel nieuwe dingen op me af, waar ik ook zal kunnen over schrijven.

30 april is nog 102 dagen van ons verwijderd.  Nog 102 dagen om mijn kleren te maken...  Er valt nog één en ander te regelen : uitnodigingen, ringen, eten...
Dat worden nog vele spannende blogjes !

Ons nieuwjaarskaarten hadden het aan aangekondigd hé : met weinig 'T'oeters en heel veel bellen gaan wij de toekomst tegemoet !

En toch bekijk ik niet teveel in eens : vandaag was een mooie dag en morgen is weer een nieuwe !
Kleine stapjes gaan ook vooruit.

Sahha (het is al lang geleden hé... Maltees voor 'good bye' & in 'good health')

21:14 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-10-09

Pffff...

Ik was zonet een nietszeggende notitie begonnen met de titel 'saai'...

Ik sla die op om snel iets anders te doen en nu is die verdwenen...

Had ik net 3 regels geschreven om te zeggen dat ik geen inspiratie heb en dan verdwijnen die nog ook !

't Zal zijn dat het te saai was om te publiceren zeker ?

Tja, voor de rest moet ik jullie ook teleurstellen, want ik weet echt niet waarover ik het nu 'ns een keer zou kunnen hebben...

Wie onderwerpen wil aan bod zien komen, mag mij dat altijd laten weten... als je liever hebt dat ik er mee ophoudt, zeg het mij dan ook !

Ik had vandaag een student journalistiek op bezoek die mij wilde interviewen over T & H; omdat ie zelf T heeft en het een actueel thema is...  Het wordt nergens gepubliceerd, maar enfin... er denkt toch weer iemand over na !

Ik merk wel verschillen sedert het onderwerp regelmatig in de media gekomen is...  De mensen kijken me niet meer zo dom aan, als ze me met mijn oordopjes bezig zien en in mijn omgeving krijg ik vaker te horen dat ze zich wat vaker beschermen tegen lawaai en hun mp3 speler en ipod niet meer zo luid zetten.

Als er in België nu nog wat geld vrijkomt voor onderzoek, dan zullen wij er in de toekomst misschien allemaal wat plezier aan beleven.

En nu moet ik gaan, want 't B'sje is net thuisgekomen (yep, kweetet... hopeloos laat) en we gaan eten.

Sahha.

21:10 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: tinnitus hyperacusis |  Facebook |

08-10-09

Er gebeuren rare dingen...

Nee... ik zal geen liedje van Urbanus beginnen zingen !

En toch gebeuren er rare dingen... Dat kan nu toch geen toeval zijn : iedereen die ik ken met T & H heeft momenteel extra last !

We zijn ziek, (over)vermoeid, T gaat in overdrive...

Dat kan nu toch geen toeval zijn !

Is het de regen... het klimaat... najaarsmoeheid...

Aan al mijn lotgenoten : laat je niet gaan... ook dit zal wel weer voorbij gaan !

Ik loop er echt ambetant bij... dat moet toch een oorzaak hebben.
Enfin... 't is raar.

Vandaag hebben mijn madammen er een zus bijgekregen : ze heet Ngetal ('riet') en ze is 1m80 met haar hoed op. Ze is alleen graatmager en zal daarom flink moeten eten de komende tijd... of wel vullen we ze op met mousse. We zullen zien hoe meegaand ze is.

En meer heb ik daar niet aan toe te voegen... Tot morgen !

Sahha.

23:03 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: tinnitus, hyperacusis |  Facebook |

07-10-09

Off day

Kort kattebelletje...

Ik heb afgelopen nacht haast niet geslapen... ik voelde een steek in mijn lies; 'k weet niet precies wat het was, maar ik kon op geen enkele manier goed liggen.

Tegen halverwege de voormiddag ben ik dan ook nog 'ns misselijk geworden.

Ik ben opgestaan om mijn meisjes eten te geven en buiten te laten en ben dan terug gekropen.

Pas in de late namiddag was het helemaal over.

Ik weet niet wat het geweest is... mijn appendix... dan zal het wel terugkeren zeker ?
Een collega van 't B'sje had een tip : om te weten of het je appendix is moet je van een stoel springen...

Heu... watte... ?

Misschien toch beter om de dokter er bij te halen de volgende keer.

Morgen staat een afspraak bij de kapster gepland... mijn haar zal wel weer mooi gekleurd, geknipt en gebrusht zijn, maar tegelijk kom ik weer gelijk een wrak thuis.

(zucht)

't B'sje heeft nieuw speelgoed... zijn nieuwe gsm is vandaag geleverd (Nokia 5800) en als ik 'taal' wil vanavond, moet ik dat via een sms'je doen... 't is er eentje met een touch screen en dat vraagt nogal wat oefening.

(zucht)

Sahha.

21:52 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: appendix |  Facebook |

06-10-09

Autoloos

DSCN0595Zondagavond staan hier traditioneel de mannen in voor het avondeten... en ze zijn -voor de verandering- pitta gaan halen... ;-)

't B'sje belt plots op en zegt 'kom eens alletwee helpen duwen'... De Pickup was hier vanachter in 't straatje in panne gevallen... dus hebben we de Van buiten gereden en de Pickup binnen geduwd... De oldtimer stond er achter, dus was ik autoloos !

Gisteren kregen we nieuws van de garage dat we de auto niet zelf zouden kunnen herstellen en deze dus bij hen (in Gent) zou moeten geraken.
Vandaag heb ik de reisbijstandsverzekering gebeld en een uurtje later was de depanneur er al... Ik moest bijsturen om de auto op de camion te krijgen en ik kan je verzekeren... een servo is alleen maar interessant wanneer de motor draait !

Vanavond zijn we de Pickup alweer mogen gaan ophalen...

Mijn autoloze dagen zitten er op... vanaf morgen ben ik weer een vrij mens !

Sahha.

22:57 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-10-09

Het verhaal achter mijn madammen...

Ik voel mij thuis in de wicca religie en ben al jaaaaaren in het bezit van een bezem... Vandaar mijn liefde voor heksen zeker ?
Wanneer ik mijn eerste heks gekocht heb weet ik niet meer, noch wie de eerste was... Ik heb ze vanavond 'ns allemaal goed bekeken en ik weet het niet meer, echt niet !

Morgaine ('vrouwe van Avalon') moet één van de eerste geweest zijn; zij hangt jaar in jaar uit in huis. Alle andere proberen het zo lang mogelijk uit te houden in huis, maar vliegen toch telkens weer voor een paar maanden naar boven; gezellig samen op een rek... in plastiek gewikkeld, maar hun hoofd laat ik altijd bloot (zie dat er eentje stikt !).

Irene ('vrede') hebben we gekocht in Duitsland in een winkeltje in Bad Munster midden in de zomer, toen we tussen 2 meetings van een paar dagen vakantie genoten.

Aileen ('licht') heb ik in de Colruyt gekocht; tijdens de weken vóór Halloween had ik al een oogje op haar, maar ik vond haar veel te duur... Ik heb gewacht tot 2 november en toen stond alles afgeprijsd... Ik ben met het laatste exemplaar gaan lopen !

Moya ('groot') heb ik van 't B'sje gekregen... Hij was met mijn auto boodschappen gaan doen (raar !) en toen vroeg ie mij of ik de auto wilde binnen zetten (nog raarder !) en nadat ik de auto gestart had en in mijn achteruitkijkspiegel keek, schrok ik me rot, want daar stond Moya... met haar 1m60 recht in mijn auto en mij te bezien in de spiegel !

Mary (omdat ze mij aan Mary Poppins doet denken) komt uit Schilde en door haar heb ik vorig jaar een bod gedaan op een lot heksen die te koop waren aangeboden op Kapaza.

Ambrosia ('spijs der Goden') heb ik vorig jaar in de Carrefour gekocht... Ik heb heel dat rek omgekeerd om er eentje te vinden waarvan de handjes nog mooi verpakt waren en toen ik thuis kwam, had ze toch 3 vingers afgebroken (lang leve secondenlijm !); ze houdt sedertdien wacht op de whiskybar en verwittigd mij als 't B'sje de kast wil opendoen ;-)

Effe rondkijken... zijn er nog verhalen ?
O ja...

Bebhinn ('muzikale vrouw') flirt graag met 't B'sje. Er was (?!) een adaptor bij die lichtjes deed branden en er voor zorgde dat ze kon lachen... Het on/off knopje zit onderaan haar romp en om daar aan te geraken moet je haar rok optillen. Ik kan dat doen zonder problemen... Ik liet ze echter altijd aan staan tot 't B'sje ging slapen en die moest nog maar in de buurt van haar rokken komen of ze begon al te giechelen... Dat hoorde ik dan tot boven : iedere avond van 't zelfde ! Sedert vorig jaar is haar adaptor op mysterieuze wijze verdwenen...

Mammelies (naar het personnage uit 'Fabian van Fallada') en Noita ('heks') hebben we dan weer gekocht op de Gentse Feesten.

Merlijn & Viviane (uit 'Nevelen van Avalon') is een dansend paar en die hebben we gekocht op meeting.

Naglfari ('donkerte') is dan weer het resultaat van een heksejacht vorig jaar in Oostende, samen met Jenny.

Ik hoop nu maar dat de andere 80 madammen ook hun verhaal niet willen vertellen.

Sahha.

22:02 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: heks, wicca |  Facebook |

04-10-09

Ik ben niet verslaafd !

Vandaag ben ik opgestaan en ik wist het direct : vandaag zou een goeie dag worden !

Ik heb de was gesorteerd (vorige weekend niet gewassen... wegens niet thuis) en 't B'sje heeft alle wasmanden naar beneden gebracht.

Ik heb alles afgestoft in huis en gestofzuigd; de ramen vooraan zijn gekuist en de gordijnen en overgordijnen zijn gewassen...  De salon(zetels) zijn helemaal gestofzuigd... tot de onderkant toe.

Ik had mijn madammen opdracht gegeven zich op te stellen in 2 rijen om zo gemakkelijk te kunnen naar beneden komen... ik zou ze dan nog enkel hun plaats moeten wijzen... maar 't was te verwachten : ze staakten !
't B'sje heeft dan het initiatief genomen en ze zelf allemaal naar beneden gebracht... Dankustijfstrafwel !

Alle staande heksen hebben al een plaatsje gekregen... De 'hangers' nog niet... Ik wil eerst nog de ramen lappen in de keuken... Maar vandaag niet meer !

Er is nog veel plaats over op de kasten; er kunnen gerust nog een aantal madammen bij... ;-)

Tussendoor regelmatig gepauzeerd en wat afleiding gezocht op Facebook...
Er was zelfs ruimte voor een streepje muziek : Rock4... en ik heb lekker meegezongen !

En toch heb ik weer overdreven... denk ik... : ik heb barstende hoofdpijn en verschrikkelijk veel pijn aan mijn nek; er is iets in mijn rug geschoten en het interieur passeert soms voor mijn ogen (of zijn mijn heksen nu aan het rondvliegen ?)

Deze namiddag ging plots de bel; 't B'sje ging open doen; hij komt terug binnen en zegt 'het was van de KSA, ze moesten een liedje zingen in ruil voor een stuk fruit en ik heb gezegd dat we geen fruit in huis hadden'

'Maar B'sje toch... roep die kinderen onmiddellijk terug... van zodra ik de krieken geoogst heb op Farmtown, krijgen ze een volledig bakje !'

Neen... ik ben niet verslaafd !

Sahha.

22:21 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-09-09

Lijstjes

Ik houd van lijstjes...

Ik maak altijd lijstjes; volgende lijstjes slingeren op dit eigenste moment rond in huis en in de keuken : een boodschappenlijstje, een lijst met dringende karweien, wat nog moet gedaan worden om de caravan volledig af te werken, een whiskykaart, een cd- en dvd-lijst, lijst met kruiden die ik heb, lijst met inhoud van de diepvries (is heel kort... verdorie... ik zal 'ns moeten een lijstje maken om vlees bij te halen...), een overzicht van de kruidentuin (met kruisjes naast de gesneuvelde), een lijstje wat we moeten meenemen als we op verplaatsing gaan barbecue-en, wat we zeker moeten meehebben als we naar meeting gaan met de honden mee...

Onlangs las een bij een FB vriendje een lijst van dingen die ze in haar leven zeker nog wilde zien/doen/meemaken... en dat laat me maar niet los.

Ik ga mij ook zo'n lijstje maken !

Wat moet daar zeker opkomen :
ik zou nog graag 'ns naar Malta gaan
ik wil tai chi leren (de hele beweging)
ik zou graag Bruce Springsteen live aan het werk zien
ik wil ook nog 'ns graag terug naar Anderlecht gaan kijken
ik wil de kastelen van de Loire gaan bekijken

Ja... ik zie dat hier zitten... ik moet daar zeker eens mijn werk van maken !

En morgen zou ik graag weer 'ns in gang schieten... (zucht)

Slaapwel.

Sahha.

22:35 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lijstje |  Facebook |

29-09-09

Een vleugje muziek...

Ik ben -heel stilletjes- naar wat muziek aan het luisteren...

Vroeger was er altijd muziek : muziek wanneer ik vrolijk was of opgevrolijkt moest worden, muziek om wakker te worden en muziek om te gaan slapen, muziek om veel werk bij te verzetten, muziek om te relaxen, muziek om herinneringen mee vast te leggen of om herinneringen op te halen...

Ik speelde ook piano en saxofoon... en ik zing enorm graag !

Nu is muziek beluisteren vooral een enorme inspanning.  Het is niet meer vanzelfsprekend en ik geniet er ook intenser van, terwijl het vroeger soms gewoon aan me voorbij ging.  Het is fijn nu !

't B'sje kijkt soms heel bedenkelijk... bij mijn vleugjes muziek... We houden beiden van goeie, stevige rock; maar ik houd nog van zoveel meer en als ik -zoals nu- eens wat muziek beluister, dan passeren heel verschillende dingen de revue...

Dit is de playlist van vanavond :
'Smile' in de versie van Barbara Streisand... mijn lijflied... mag niet ontbreken !
'Sébastian' van Cockney Rebel & Steve Harley
'Danny Boy' van Johnny Cash
'Unprepared' van Jef Neve
'Thunder Road' van Bruce Springsteen

En straks welgezind naar bed toe !

Sahha.

22:28 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-09

Verplichte lectuur.

Vandaag geen blogje... ik kan niets bedenken na het lezen van het mooie artikel in Humo in verband met 'gehoorschade'.  Zowel tinnitus als hyperacusis komen ter sprake... eindelijk !

Wie iets wil lezen... ga dan een Humo kopen een lees het artikel vanaf pagina 10.

Dag Dietrich
ik hoop dat je nu van de stilte kan genieten
bedankt... voor alles !

Sahha.

22:31 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tinnitus, hyperacusis, dietrich hectors |  Facebook |

24-09-09

Mijn goeie daad van vandaag !

groepsfoto3Ik heb mijn heksen beloofd dat ze tijdens de maand september weer naar beneden mochten komen, maar ik wil eerst het huis helemaal proper hebben vóór die hele bende weer mijn living inpalmt.

Maar dat lukt me niet zo goed... ik heb al helemaal opgeruimd, maar verder geraak ik niet.

Ik hoor er een aantal van jullie denken 'heksen, wie, wat, waar en hoe ?'...
Ik houd van heksen en heb ondertussen al één en ander bijeen vergaard.  Voor wie een idee wil waarover het gaat : tussen mijn foto albums vind je er één met de naam 'mijn coven...'

Ik heb vandaag wel niet kunnen weerstaan aan een heksje...  Ik loop in de Delhaize en daar staat in de koelkast (IN DE KOELKAST !) een doos met een 5-tal heksjes...  Die liggen daar ocharme te klappertanden, 't was echt niet mooi om zien...
Enfin, ik heb er eentje gered... ik heb er wel een potje halloweensalade voor moeten kopen, maar 't B'sje vindt dat wel eens lekker... Ik heb mij bij die andere verontschuldigd... ik kon moeilijk naar huis komen met 5 potjes halloweensalade.

Ik hoop maar dat ze allemaal een goeie thuis vinden !

Dat was mijn goeie daad van vandaag...

Ik hoor al die andere nu denken 'goeie daad, goeie daad... ze had beter hare living gekuist, dan konden we allemaal naar beneden...'

En dan denk ik 'potverdorie... ze hebben allemaal een bezem... als ze allemaal een beetje helpen is dat hier rap klaar en ze kunnen zelf naar hun plaats vliegen...'

Sahha

22:37 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: heks |  Facebook |

23-09-09

ik houd van Facebook.

Dat is echt mijn link met de buitenwereld !

Ik heb er nieuwe mensen mee ontmoet... en nieuwe vrienden gemaakt !
Ik heb ook oude vrienden teruggevonden...
Ik houd contact met vrienden die niet bij de deur wonen...

Ik houd me bezig met de talloze spelletjes : het verzet mijn gedachten wanneer ik somber begin te worden...

En die chat op farmtown die vind ik gewoon fantastisch : luchtige gesprekjes, grapjes,... ik sta op zo'n marktplaats en praat met mensen van over de hele wereld !

Mijn wereld is ineens zo eng niet meer... en dat geeft een goed gevoel !

Sahha.

23:39 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: facebook |  Facebook |

22-09-09

Dromen...

DSCN0921Soms zitten 't B'sje en ik te fantaseren : als we Euromillions winnen, dan...

En wat altijd ter sprake komt, is verhuizen...

We wonen hier wel mooi, met een grote tuin en zo... We kunnen langs achter buiten en eens we de sportvelden over zijn, lopen we recht het provinciaal domein De Gavers binnen...

Maar...
op die sportvelden wordt het alsmaar drukker : overdag worden die nu ook al door scholen gebruikt; er is een permanent paintball terrein aangelegd... en dat allemaal samen brengt op alle momenten van de dag en van de week een hoop lawaai met zich mee...
Om dan nog maar van onze buurman te zwijgen... in plaats van manieren leert die zijn hond blaffen; dat kan niet anders... iedere hond die hij al heeft opgevoed blaft : 's morgens vroeg, 's avonds laat, midden in de nacht, binnen, buiten, wanneer die alleen thuis is en zelfs wanneer de buren zelf thuis zijn...

Ik heb ook honden... en die blaffen ook : in de voormiddag en 's avonds om 8 uur wanneer ze eten krijgen ('t is dan nog te zien wie ze eten heeft, want van mij blaffen ze niet); als de bel gaat (dan keft Dodge) en wanneer er iemand thuis komt (Dodge keft, Chevy zegt 'woe' en ons Ro jodelt) als ze alleen waren (ze gaan bv. niet blaffen als 't B'sje thuiskomt en ik thuis ben).

En die buurman zelf die kan er zelf ook wat van om lawaai te maken...

Ik wil niet onverdraagzaam zijn, maar voor mij zijn dat dagdagelijkse problemen die mijn dag maken of kraken...

Dus als we Euromillions winnen, dan gaan we verhuizen...
Het liefst op de buiten, Vladslo of zo... een grote boerderij met veel land errond; in de verste verte geen buren te verkennen... Met plaats genoeg voor 't B'sjes atelier, garages voor de auto's, een weide voor de meisjes, een kruidentuin, een boomgaard (allée, zo'n beetje gelijk de FB boerderijen, maar dan zonder de buren...)

En nu terug met beide voetjes op de grond...
Waar moet ik heen als we Euromillions niet winnen ? Hoe vaak klauter ik nog recht na het zoveelste ongehoorde lawaai ?
Dat vraag ik me soms af tijdens een zwak moment...

AvalonLuna zoekt stilte... een queeste.

Sahha.

22:11 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lawaai |  Facebook |

20-09-09

It's me again...

Ze hebben er nogal een beesteboel van gemaakt hé, de meisjes...
Sorry daarvoor, maar ze hebben nu elk hun zegje kunnen doen; 't zal wel over zijn nu.

Deze middag zijn mijn ouders komen eten en 't was heel gezellig, maar ik heb het nu wel gehad.
'k Voel me echt niet goed : duizelig, misselijk, overal pijn en doodmoe...

Ik was nog vol goeie moed aan de was begonnen, maar die kan me nu gestolen worden.

Ik ga gewoon naar bed... alhoewel ik nog wel avondeten wil (heb deze middag niet veel gegeten en van de taart ook al niet; 'k vond ze niet lekker).
Maar, 't is zondag, dus staan de mannen in de keuken en tegen dat die in gang schieten heb ik wellicht al een tukje gedaan.

Het was een fijne dag... en zo'n mooi weer !  Er komt precies geen eind aan de zomer dit jaar.
Misschien morgen nog meer van dat.

Sahha.

19:32 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-09-09

Rechtzetting

DSCN0746Ik weet niet waar die 2 soepkippen het heel de tijd over hebben, maar ik zal jullie nu 'ns precies vertellen hoe de vork in de steel zit...

Dagboek van een Alaskan Malamute

Ik ben Chevy (eigenlijk heet ik Antarctic Explorer Xotic Night, maar we houden het graag simpel hé) en als 't vrouwke niet in de buurt is, ben ik de baas en ik kan je nu al vertellen : het is niet eenvoudig om roedeleider te zijn over een gestoorde Maltezer en een typische Ierse Setter.

Ik heb nu wel het intellect en 't vrouwke spreekt perfect Malamuts, maar het leven als 'sous-chef' is niet te onderschatten...  Soms lig ik te denken aan Tosca, mijn berezus... toen zij nog de baas was... Dat was een natuurtalent... Alles wat ik nu doe, heb ik van haar geleerd.

Telkens we een regenboog zien, zwaaien we eens naar haar, mijn vrouwke en ik.

Enfin, het ging dus over mijn zussen hé... die Maltezer... pfff... dat is echt niet te schatten hé, die gedraagt zich als een verwend prinseske (terwijl ze dat nooit gewoon geweest is hé) en dat weet van geen ophouden hé... En de afgelopen jaren is het mega verergerd hé... soms lijkt het of er een vreemde Maltezer in huis rond loopt ... Ik herken haar totaal niet meer !
't Vrouwke corrigeert haar regelmatig en ik doe dat ook wel, maar nu veel minder dan vroeger... 't Vrouwke doet dat met haar stem en ja... ik ook, maar ik doe dat op zijn honds hé (da's mijn instinct) : met mijn tanden bloot... Maar ik ben ne keer verschoten... Ik gaf ze een verwittiging... schoot ik door dat mager mormel met mijn hoektand en die maar bloeden en bloeden... ('t was op 't nippertje, want ze was bijna vertrokken over de regenboog...)  Ik heb al vaak op mijn tanden moeten bijten, maar sedertdien denk ik toch nog ne keer goed na...  Maar ondertussen is en blijft het een serpent, die kleine.

En dan die rooien, tja... 't is nen echten deugniet hé (een heksevel, gelijk het vrouwke zegt), maar ik kan haar niets weigeren hé... och, 't is een echt schatje en als ze dan iets heeft uitgestoken, dan kijkt ze met zo'n ongelooflijk domme snoet,... ja, wat doe je daar aan hé.
Pas op... ze werkt soms op mijn systeem : ze haalt altijd mijn bench overhoop (ik heb zo graag dat mijn bed mooi proper ligt); ze trekt mij bij mijn staart achteruit ('kweetet stom van mij, 't vrouwke had mij verwittigd, maar ja... ik heb ze het nooit verboden hé); in de auto pakt ze altijd de meeste plaats in (maar ja... waar moet ze die stelten anders leggen); ze heeft to-taal geen mensenkennis, hangt altijd direct rond de mensen hun nek... dat ziet er allemaal wel schattig uit, maar ik check de mensen toch liever eerst ne keer uit... Ik kijk dan naar 't vrouwke, geef haar een teken en dan weet zij ook direct wat voor vlees we in de kuip hebben.

Enfin, ik kan zo nog uren doorgaan, maar daar hebben jullie ook niet aan hé.

Effe vragen of 't vrouwke nog iets moet zeggen...

'Nee Chevy, ik voel me niet zo goed, ik ga naar bed; sluit jij straks de pc af ?'

Voila, dat is het dan zowat.

Woe-oe

22:20 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: alaskan malamute |  Facebook |

18-09-09

En... wat dacht je ?

DSCN0775Dagboek van een Maltezer.
Hallo ik ben Dodge (nee, Nessie); 't vrouwke noemt mij ook wel de puppybeer (en ik een serpent)... Ik ben vandaag 12 jaar (haha, ouwe vlooiebak) geworden.  Ik vraag me af wat die rooien meer heeft dan ik...  Die flapoor mocht weer eerst bloggen...  Als je denkt dat de oudsten zijn meer privileges heeft, dan denk je verkeerd !

Amai die toetsen zijn klein... ik zie tegenwoordig zo goed niet meer en dat typen gaat me echt wel niet goed af !  Daarbij, ik heb maar korte pootjes en ik moet ook af en toe een stapje verzetten om aan weerskanten van het klavier te geraken.  Ik heb al een tijdje last van mijn gewrichten... Pfff, het zal maar een kort blogje zijn vandaag... tja, tenzij 't vrouwke er op komt en haar moeit natuurlijk...

Ik voel mij soms echt Calimero... 't is waar, want zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk !  Om nu een voorbeeld te geven : wij hebben onze eigen hondedeur om naar buiten te gaan... euh, een hondeluik noemt dat, denk ik... maar dat ding hangt wel op de maat van mijn grote zussen... je zou moeten zien wat een manoeuvers ik moet doen... en met mijn oude knoken, pfff... niet eerlijk.  Jamaar en moest het maar dat alleen zijn, maar weet je, dan ben ik geconcentreerd aan het klimmen... beginnen mijn zussen mij nog 'ns te pesten : of ze duwen met hun snoet tegen de klep... en dan tuimel ik terug, of ik krijg een rooie stelt in mijn kont en dan vlieg ik er zo door en 'k zie wel waar ik uit kom.

JAJAJA  NU MAG JIJ OOK EENS ! ! !

Hi... ik ben Nessie (alias het serpent), ik word binnenkort 2 jaar en ik zit ook in datzelfde hondelijf van die keffende Maltezer... enfin, het komt er op neer dat we die oude knoken met zijn tweeën moeten delen... en da's nie makkelijk hé... dat kan ik je verzekeren.
Soms wil ik naar buiten... en zij niet; of ik heb dorst... en zij niet !
Hele dagen maken wij ruzie... over alles, maar dan echt over alles hé :
ik heb dorst, kom we gaan drinken
nee, ik wil geen water, we blijven zitten
maar ik moet toch dringend wat drinken hoor
nee, zeg ik !

gaan we slapen ?
neen, ik ben nog niet moe
maar leg toch gewoon je kop neer, dan kan ik wat rusten
nee, we blijven hier gewoon zitten rondkijken
maar...
NEEN !

...

Awel, wat is dat hier nu weer ?
Ah, 'k lees het al... de puppybeer is hier geweest !
Ja, jullie vinden dat misschien wel grappig om te lezen, maar in 't echt is 't zo leuk niet hoor.  Dodge is 2 jaar geleden bijna leeggebloed (haar bloed stolt niet) en daarbij heeft ze wellicht hersenschade opgelopen... de ene moment heb je de Dodge van altijd en van het ene moment op het andere krijg je plots een ander hondje (zonder aanleiding hé) : keft, gromt, bijt; is razend, hysterisch, agressief...
De zussen weten ook niet altijd waar ze het hebben en zoals dat in de natuur het geval is, wordt asociaal gedrag niet getollereerd en willen ze haar uit de roede weren...
Soms wonen we hier net in een oorlogszone !

Maar het is zoals in een huwelijk hé : in goed en kwade dagen, in ziekte en gezondheid...

Sahha

21:44 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: maltezer |  Facebook |

17-09-09

Dagboek van een Ierse Setter.

DSCN0748Hallo, mijn naam is Ro en ik ben een Ierse Setter.

Ik ben het vrouwke haar heksevel... ik weet niet precies wat dat betekent, maar 't vrouwke zegt dat zo vaak tegen mij, dat het heel zeker lief moet bedoeld zijn.  Als ze vraagt 'wie is mijn heksevel ?' geef ik haar direct een zoen op haar neus !
Het is niet altijd simpel om de mensen te begrijpen hoor... Weet je, toen ik nog klein, jong & onervaren was, dacht ik eigenlijk dat ik Foeike heette...  Het aantal keren dat 't vrouwke 'foei' naar mij geroepen heeft... nie-te-doen !  Ik weet tot op de dag van vandaag nog steeds niet wat het betekent... pffff !

Sedert gisteren ben ik een BH... een bekende hond.  Gisteren is 't vrouwke thuisgekomen met een boekje en daarin staat een artikel met een foto; op die foto staan vooral ik en 't vrouwke op de achtergrond...
Dat moet heel zeker over mij gaan, want ik sta zo prachtig op foto !

Enfin, het is niet makkelijk om een BH (een bekende hond, dus) te zijn, want ik ben nog steeds op zoek wat dat eigenlijk betekent...  Ik heb al geëist om iedere avond een stukje brood te krijgen ('nee') en dat ik in de zetel mag slapen 's nachts ('nee')... Ik mag ook nog steeds niet in de keuken komen, ik krijg nog steeds dezelfde en evenveel brokjes, ik mag niet meer dan mijn zussen,... ik weet het echt niet !

Ik heb er mijn eierdopje al op gebroken hé... en ik geraak er niet uit.

Mijn vrouwke is nogal gek op die Facebook en nu dacht ik zo... moest ik daar 'ns raad vragen; dus, bij deze : weet er iemand wat de privileges zijn van een BH (een bekende hond, dus) ?

Ai... 't vrouwke roept... 'RO FOEI'... hoor je het ?  daar is dat woord weer !  Jullie mogen mij ook adviseren over 'foei' hoor, dat misterie moet nog een keer opgelost geraken.  Enfin, ik laat jullie maar... euh, als je een poottekening wilt van mij (ik ben al heel de tijd aan het oefenen)... dan hoor ik het wel hé !

Euh... met 't vrouwke zelf hier... dat is hier dus niet meer te doen hé... sedert ze die foto bij dat Tinnitus artikel in Vitaya magazine gezien heeft, is ze echt niet te houden... Die heeft dat nu echt wel hoog in haar eierdopje gekregen !

Nog meer over Tinnitus kan je lezen in de laatst verschenen 'EOS', ook daar staat een artikel in !

Voor de rest heb ik niets nieuws meer te vertellen.  Ik ben vandaag naar de dokter geweest en die heeft mij Kinine voorgeschreven... kwestie van 's nachts de buurt niet meer wakker te gillen van de spierkrampen.

Vanavond had ik nog wat energie over en heb ik voor avondeten gezorgd : spinazie risotto met fishsticks uit de oven.

Sahha
(en een natte neus en een vuile poot van de BH, de bekende hond, dus)

21:55 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ierse setter |  Facebook |

16-09-09

Artikel uit 'Vitaya' van oktober 2009

DSCN0859mijn verhaal

door Karolien Van Dinter

Met dank aan de NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden, www.nvvs.be) en Vlati (Vlaamse Tinnitus en Hyperacusisvereniging, 02-377 92 93).

 

Iris (41) heeft tinnitus en hyperacusis, oftewel oorsuizen en overgevoeligheid voor geluid.

 

'Soms word ik wakker en is het stil. Dan schrik ik zo, dat de tuut meteen terugkomt.'

 

'Oorsuizen klinkt bij iedereen anders. In mijn geval is het een hoge toon, vergelijkbaar met het geluid van het testbeeld op de televisie. Wat mijn 'tuut' precies veroorzaakt heeft, weten de dokters niet. Zeven jaar geleden viel mijn evenwichtorgaan plots uit. Telkens ik probeerde recht te komen, viel ik om. Ik kreeg er medicijnen voor, en met mijn evenwicht ging het snel beter. Maar de symptomen kwamen terug als er lawaai was. Ik werd al ziek van 25 decibel. Nu gaat het iets beter. Op café gaan is nog steeds onmogelijk. Op bezoek gaan bij familie is al veel lawaai voor mij. De tuut hoorde ik in het begin alleen 's avonds, na een drukke dag. Op een goeie dag is hij gebleven. Het is de combinatie van hyperacusis en tinnitus die moeilijk is. Als ik stilte nodig heb om te recupereren, is ze er niet. De tinnitus is er altijd. Op een bepaald moment voelde ik hem zelfs zitten. Als ik met een breinaald door mijn schedel kon prikken, had ik hem kunnen aanwijzen.

De eerste jaren heb ik gevochten om mijn oude leven terug te krijgen. Ik stortte mij op mijn hobby: ik was voorzitter van een autoclub en organiseerde meetings met oldtimers. Pas toen het echt niet meer ging, en samen met mijn hobby mijn sociaal leven wegviel, realiseerde ik mij dat het voorbij was. Toen ben ik stilletjes aan een nieuw leven begonnen. Ik geniet nu van dingen waar ik vroeger aan voorbij holde: mijn kruidentuin, mijn drie honden. Ik heb mezelf beloofd dat ik, als ik ooit beter word, me nooit meer zo zal vergalopperen. Want ik denk dat dat één van de oorzaken is van mijn ziekte: dat ik niet van ophouden wist, en te weinig rustte.

Het moeilijkst vind ik dat ik geen plaats meer heb in de maatschappij, zo zonder job en zonder hobby's. Ik leef in een isolement. Gelukkig zijn mijn man en stiefzoon er. Onlangs kwam ik thuis en hadden ze net luide muziek opgezet. Ze waren alles netjes aan 't opruimen, de CD's aan 't wegzetten. Zij vonden het niet vervelend dat de muziek uit moest, maar ik wel. Dat zij ook met mijn beperking moeten leven, vind ik heel erg.

Het heeft een tijdje geduurd voor ik wist wat er mis met me was. Zes maanden lang bezocht ik oorspecialisten en neurologen. 'Het zit tussen uw oren,' zeiden ze. Uiteindelijk heb ik het antwoord gevonden op internet. Toen heb ik TRT gevolgd: Tinnitus Retraining Therapy. Ze leren je er hoe je met tinnitus moet leven, maar meer ook niet. Iedereen zei me dat er geen remedie bestond. In 2006 ben ik voor het eerst op consultatie gegaan bij professor De Ridder, een neurochirurg die onderzoek doet naar tinnitus. Hij experimenteert met auditieve cortexstimulatie. Dat betekent dat er elektroden geplaatst worden boven de hersenschors. Er zijn nog geen patiënten bij wie de tinnitus op die manier overgaat, maar hij wordt soms wel minder. Toen bleek dat ik in aanmerking kwam voor de ingreep, heb ik er eerst nog vier maanden over nagedacht. Je laat niet zomaar een gat in je schedel boren! Ik heb het toch gedaan, omdat ik in de ingreep geloofde. Nu, twee jaar later, leef ik nog altijd met tinnitus. Ik probeer te aanvaarden dat de ingreep bij mij niet gelukt is. Maar ik blijf hopen op een oplossing.

Er zijn nachten waarop ik wakker word en geen tuut hoor. Daar schrik ik zo van, dat de tuut van 't verschieten meteen terugkomt. Dan ben ik razend op mezelf. Kon ik nu niet een paar tellen van die stilte genieten? Wíl ik mijn tinnitus soms niet kwijt? Soms begin ik aan mezelf te twijfelen. Ik wil begrip, geen medelijden. Daarom wil ik mijn verhaal vertellen: omdat er nog zoveel onbegrip is.

23:09 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: tinnitus, hyperacusis |  Facebook |

15-09-09

Zelfkennis is een mooie deugd

Ik ben hooggevoelig (in hoeverre dit met mijn T & H te maken heeft laat ik in het midden, daar gaat het hier niet om) en dat besef ik nog maar een aantal jaren...
Maar er wordt tegenwoordig zoveel over geschreven, dat er mij nu heel wat dingen duidelijk geworden zijn...

Volgende tekst heb ik overgenomen van de website overgevoeligheid.nl :

Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn sommigen gevoeliger dan anderen. Iemand die zeer gevoelig is noemen we ‘Hooggevoelig’ of ook wel HSP, ‘Highly Sensitive Person’.
Een HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. Wat anderen normaal vinden zoals mensenmassa’s of harde muziek, kan voor HSP’s al snel te veel zijn; zij raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke) prikkels.

Hooggevoeligheid is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen. Ongeveer 20% van de bevolking is hooggevoelig. Het is waarschijnlijk een erfelijke eigenschap, die evenveel voorkomt onder mannen als vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van Elaine Aron, Amerikaans psychotherapeute en universitair docente, en grondlegster van het begrip HSP.

Zoals elke eigenschap gaat hooggevoeligheid gepaard met zowel positieve kanten als valkuilen. Kenmerken van HSP’s zijn onder meer:

Nemen gedetailleerder, subtieler en intenser waar
Zijn erg gevoelig voor prikkels van buitenaf; vaak voelen HSP’s zich hierdoor niet op hun gemak
Hebben meer moeite en meer tijd nodig om indrukken te verwerken
Hebben een diep en rijk innerlijk leven; dromen, fantaseren en overwegen veel
Voelen stemmingen en sferen goed aan
Worden meer dan gemiddeld geroerd door natuur, kunst en muziek
Eigen emoties en emoties van anderen worden intenser ervaren
Hebben moeite met planning en het verkrijgen van structuur
Kunnen verlegen overkomen maar zijn dat veelal niet
Zijn vaak plichtsgetrouw en perfectionistisch
Functioneren minder goed als ze geobserveerd of geëvalueerd worden
Zijn vaak zorgzaam en anticiperend op behoeften van anderen; moeite om grenzen aan te geven
Hebben relatief meer en sneller last van stress, spanning en fysieke klachten zoals hoofdpijn, allergieën, maag/darmklachten, chronische vermoeidheid etc.
Lopen groter risico op stemmingswisselingen, depressiviteit, angsten en verslavingen

Sahha !

22:49 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hooggevoelig, hsp |  Facebook |

Variatie op een thema

Blogje van maandag 14 september... vergeten te posten...
Ik heb deze titel -denk ik- al eens gebruikt, maar voor een heel ander onderwerp; 'k weet alleen niet meer waarvoor...

Ik heb wel 'ns vaker last van spierkrampen, daarom neem ik nu sedert een paar maanden trouw elke morgen mijn portie magnesium.
De afgelopen jaren had ik soms last van kramp aan het middenrif en daar kwam gewoonlijk een dokter (meestal ene van wacht... midden in de nacht) aan te pas, met de nodige injecties. Een zeldzame keer is het zonder dokter gemoeten... hé Ronny ?

Enfin, dat middenrif houdt nu al een tijdje zijn manieren en omdat het niet altijd hetzelfde moet zijn, werd ik vannacht al schreeuwend wakker van de krampen in mijn benen : alletwee tegelijk en van mijn voet tot mijn heup... Ik voelde de krampen zo rondkruipen in mijn spieren...
Concentratie om de spieren te ontspannen... pffff... tevergeefse moeite...
Toen het ene been alweer bekomen was, stond mijn ander been nog in een mooie hoek van 90° en er was geen beweging in te krijgen... Heel raar !

Ik heb mijn benen daarna goed ingesmeerd met spierolie en ben voorzichtig weer in bed gedoken... Ik heb nog uren wakker gelegen omdat ik dacht dat het zou herbeginnen als ik mij zou draaien of zo...
Ik heb ook nog overwogen om mijn krukken naast het bed te leggen, om vandaag uit bed te geraken moest het nodig zijn...

Ik heb van heel de dag nog geen last gehad, maar ik voel wel dat de kramp niet veraf is...
Ik zit een Schweppes te drinken tijdens het bloggen... In Schweppes zit kinine, dus het kan maar helpen.

Ik neem straks nog een lekker warm bad met spierontspannende olie en hoop dan op een rustige nacht.

Voor de rest was het een kalme dag; de pickup van 't B'sje is binnen voor de chassis en ik ben hem in de garage in Gent gaan oppikken. Morgen kan ie nog met mijn Van rijden, maar daarna moet hij met de oldtimer op stap, want ik wil hier ook eens wegkunnen.

Deze middag heb ik gezellig met Martine wat kunnen bijkletsen... omdat dat weekend in Brunssum gewoon véél te kort geweest was.

En nu maar knus naar jullie warme nestjes en...

Sahha.

22:31 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kramp, kinine |  Facebook |

13-09-09

Moe, maar tevreden

De was is gedaan... allée ja, bijna... het laatste draait nu nog een paar rondjes in de droogkast; dat moet ik straks nog effe plooien.

Ik kon die idioot deze middag zijn bommetjes wel door zijn strot duwen hé... die idioot bleek de buurjongen te zijn.

Dan ben je 'ns goed bezig en plots -door zoiets stoms- kan heel je dag in duigen vallen.

Ook onze Chevy had weer een dipje... knallen en dergelijke zijn niet aan onze Alaskan Malamute besteed.
Toen ze als pup nog maar een paar dagen bij ons woonde, zijn ze bij de buren (weeral die verd* buren, 't waren wel andere dan die van de bommetjes of die met zijn luide muziek van een tijdje geleden... maar : met mijn buren niks dan last), met zo'n kanonnetje beginnen te schieten voor een trouw... zonder vooraf te verwittigen. Ons meisje liep net in de tuin en heeft daar zo'n trauma opgelopen, dat het nooit meer goed gekomen is... eind dit jaar wordt ze 11 jaar en ze slaat nog altijd even hard in paniek als die eerste keer.

Ik had jullie nog een foto beloofd van 't B'sje gestripte pickup... wel, die vind je hieronder.

Jullie krijgen ook een 'voor en na'-foto... van de was van 't weekend.

Tot morgen.

Sahha.
DSCN1028DSCN1025DSCN1032

22:59 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: chevy, alaskan malamute |  Facebook |

12-09-09

Grote wasjes, kleine wasjes...

Ik ben nog steeds bezig en vanavond zal het zeker niet allemaal proper geraken, maar ik ben dan toch aan de was begonnen...
Het is de eerste dag van de week dat ik zoiet kan !

Deze namiddag gingen 't B'sje en ik vlug op boodschappen (groenten en brood halen) en ik wilde mij omkleden... ik ben daarvoor naar de caravan gemoeten... geen propere kleren meer te vinden in huis en wat ik nog heb, zit nog in de caravan van afgelopen weekend.

Ik schrijf nog vlug dit blogje eer we eten... ja, 't is weeral laat hé, maar zo zijn we nu eenmaal.

Het is al donker en 3 x raden waar wij mee bezig zijn... juist : wij zijn aan het barbecuen : brochetten en lamsfilet voor 't B'sje en courgettes met gorgonzola créme... allemaal op de bbq !

Dat laatste hebben we in een aluminium bakje gestoken... dat draait anders zo moeilijk op de rooster...

Nog iets te vertellen ?
O ja, 't B'sje was vandaag druk bezig met de pickup : maandag moet die binnen in de garage om de chassis te laten rechten (nog een overblijfsel van een 'bots' op 3 januari... peugeot in het gat gevlogen en vooruit geschoven in een audi... in z'n recht, maar pas vóór het verlof eindelijk overeenkomst met de verzekering bereikt); om het werk in de garage wat vlotter te laten verlopen is ie zelf de achterkant en de zijkant van de auto aan het strippen... Foto's volgen morgen, want ik ben dat vergeten toen het nog licht was.

En nu ben ik uitverteld; de geur van de barbecue buiten doet me honger krijgen.

Sahha.

21:40 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-09-09

Avalon Luna goes national

Ik heb vandaag mijn oude account voor skynetblogs weer actief gezet...
avalonluna.skynetblogs.be

Ik ga echt bloggen...
Het blogje van hier ga ik gewoon daar over kopiëren.

En waarom doet ne mens zoiets ?
A wel, misschien vinden we op die manier nog wel meer mensen met tinnitus & hyperacusis... of mensen met vragen over T & H.

Hoe meer er over gepraat wordt, hoe beter...
Ik ben dat onbegrip en die dwaze reacties zo moe als kouwe pap : we zijn niet gek !  We zijn ziek en we hebben hulp nodig !

Volgende week - denk ik- verschijnt het artikel ook in Evita/Vitaya... ik ben vooral benieuwd naar de foto die ze erbij zullen zetten...  Dat was véél lastiger dan het interview !

Vandaag was weer niet veel soeps; na een -weeral- korte en woelige nacht, blijven tukken tot laat in de voormiddag en dan uiteindelijk uit bed gesukkeld.
Mijn meisjes waren blij van mij te zien, want ze moesten nog eten... (voor de nieuwkomers : mijn meisjes = mijn honden)

Ik heb voor de rest van de dag gependeld tussen de pc (Facebook) en de zetel.

Vanavond heb ik dan toch nog de energie gevonden om spaghetti saus te maken ('t is gelukt, alhoewel het vlees pas uit de diepvries was van half 3... rats vergeten !).  Het was alweer een tijdje geleden en 't was lekker... 't B'sje (dat is mijn man) zei het ook !

Ik ga nu gauw naar bed (eerst blogje kopiëren) en hoop op een goed weekend, want ik zou zo graag de was doen... er ligt alweer een berg, waar ik niet meer naast kan kijken... pffff

Sahha (dat is Maltees voor 'good bye & in good health')

en soms komt er een foto... en soms ook niet !

22:43 Gepost door AvalonLuna in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: tinnitus, hyperacusis |  Facebook |